Sabtu, 12 Mei 2018

Cerita Puasa Karo Nabuh Bedug


Assalamu'alaikum Wr. Wb
Mbalek maning panjenengan nang aring Gubug Reot Mayaku sing janjaneh munkin ya ora penting njenengan kunjungi, apa maning maca. di kunjungi be ora penting, apa maning maca. iya Mbok?

Nang dina detik-detik memasuki wulan Romadhon, gie aku arep mbahas masalah Puasa karo tabuh bedug, Maksude nabuh koh. Mbok wis pada reti dewek lamona nek arep puasa mbok biasane pada nabuh bedug. iya kaeh nang wengine arep mulai sembayang traweh biasane sorene ya akeh bocah-bocah sing agi pada seneng-seneng nabuih bedug, nek cara gonku nek nabuh bedug arep puasa gwe jenenge Cidur. ya mbuh nek nang umaeh njenengan.

Nang artikelku sing gie, sing pertama kaline gie aku nanggo bahasa ngapak, aku arep cerita tentang puasa karo bedug. aku sing mau aku omongna. terus aku uga jaluk pangapuro nek nang artikelku gie munkin ana sing nyinggung panjenengan sedoyo.



Dadi kaya gie, aku arep cerita tentang fakta karo opiniku dewek. jaman mbien, jamane aku isih cilik mentik, nek siki aku ya umuran 18 tahun. pokoke mbien urung sue. waktu aku tesih urung gelem puasa. ibarate aku tesih cilik mentik mawi banget. nang gonku gwe kewilang tesih akeh bocah sing pada gelem dolanan nang mejid, aja maning angger arep puasa. pokoke akeh mawi pol. Selain seneng pada Cidur, ya akeh mbarang bocah sing mung dolan karo dolanan dir-diran. pokoke rame.

janjaneh ya wong tua-tua mbarang ya akeh sing pada teka pada ndeleng bocah cidur karo bocah dolanan dir-diran. Ya karo-karone wong tua nah anu karo ndeleng anake mbok pada dolanan mercon apa dolanan sing nyleneh, barang nyleneh anu akeh banget sih, pokoke nyleneh lah yah.

Waktu semeno gwe ya akeh bocah mung ya ora bocah seumuran tok, ana sing umuran tembe lahir, di gendong biyunge apa bapke, ana sing bocah-bocah balita, ana sing wis mandan gede, ana mbarang wong sing wis lanjut usia, tapi ya anu mung besik, mergane umaeh nang kolem mejid, dadi ya mandan keton, dadine tek tulis.

Wektu semeno urung ana hp, dadi isih kaya wong urip temenan, gelem pada takon karo saling dolanan bareng sing wujude nyata. nek siki caraku nah wong wis khusuk nang hpene dewek, dadi kaya udu wong.

Pokoke bocah gwe werna-wena sing go dolanan nang bocahan jaman bien gwe, kadang ya Playon, Polisi polisian, Raton / Dos-dosan, hong - hongan, kasti, bal-balan, pokoke akeh banget dolanane sing go dolanan. maning kabeh mau sapa sing teka asal isa ulih melu ora di batesi umur apa di batesi pemain. dadi ketone ya rame. ora kaya jaman siki, rame tapi kaya nang kuburan. mergane wis akeh wonge tapi akeh sing ra peduli aring wong lia. golet senenge dewek.



Pas kue juga bocah-bocah sing puasa juga werna-werna, ana sing asih cilik Puasa bedug, ana sing puasa tekan maghrib, ana mbarang sing sisan ora puasa. jere asih cilik. wong jenenge bocah sih yah, arep di omong ra penak. bocah urung ngumur ya jor.

Tapi delepe sing urung ngumur ya ana sing biasane puasa full sewulan ana mbarang sing puasa ukur dina pertama karo dina terakhir. sing jenenge menungsa sih yah, dadi werna-werna. Tapi gwe ya ora di bahas pas dolanan.

Gwe nyong cerita anu masa-masa mbien. nek siki kaya kaya wis ora ana nang gong-gomanku, mbuh nek nang me liyane. Nek siki rata-rata bocah lewih seneng nang umah nangarep hp karo tv, mulane nek di takoni tanggane ya bakal ngerti, mukur jawabe anu-anu. ibarate anak jaman now sih.

Bocah-bocah jaman mbien, nek wis wektu arep puasa gwe semangate poll nek kon Cidur, jam tengah loro rata-rata wis pada meng mejid pada goleti tabuh bedug terus sowan ing ndaleme pak Kyai, nyuwun izin nabuh bedug. Angger ulih seneng banget, angger ora ulih ya bal-balan nangarep mesjid.

Pokoke nek wis reti mangsane puasa pada semangat cidur. cidur seurunge puasa, cidur bar teraweh, cidur saur, cidur subuh, cidur seurunge likuran, cidur seurunge badan, karo cidur badan. pokoke indah masa-masa kue. Asih pada seneng ketemu batir dolanan bareng.

Berhubung nulise gie aku jam loro esuk, dadi aku pamit disit. kapan-kapan tek sambung maning. mugo-mugo dadi manfaat. Wassalamua'alaikum Wr. Wb


Apa Komentarmu